Assam NHM Recruitment 2021 – Easy to Apply

Assam NHM Recruitment 2021

Assam NHM Recruitment 2021 – Community Health Officer (CHO) :

National Health Mission, Assam has released an Official notification for 466 posts of Community Health Officer under NHM. As per the official Notification, Eligible candidates are able to submit their application for Assam NHM Recruitment 2021. Candidates can apply from the ‘online application link’ given below. Check all the details for this Recruitment before applying.

Application ProcessOnline
QualificationGraduate
Total Posts466 Posts
Starting date16/07/2021
Last date31/07/2021
Post NameCommunity Health Officer (CHO)

Assam NHM Recruitment 2021 Details

Name of The Posts : Community Health Officer – CHO

Total Posts : 466 Posts .

Educational Qualification : The candidate should have B.Sc. Nursing/ GNM Course must have been from any Nursing School/institutions recognized by the Nursing Council of India and are registered in Assam Nars Dhai and Health Visit Council.

Pay Scale : Rs.29,000/per month

Age Limit : The age of the candidate should not be less than 18 years and not more than 43 years as on 01 june 2021.

Related posts : SSC GD Constable Recruitment 2021

How to Apply in Assam NHM Recruitment 2021?

Candidates who are eligible according to the official notification (Official Notification’s pdf link is listed below), can submit their online applications in the official portal or website developed by Assam NHM. Also, the candidate can follow the following are the following steps to complete their application online application process.

  • Scroll below, check the ‘Important Links’ part in the table.
  • Click the ‘Online Application Link’.
  • Fill up all the required details and submit application.
  • Download your appcation form file, and keep it for future.

Required Documents for Assam NHM Recruitment 2021

Candidates must make the documents listed below in the file format and scan copy of these files must be upload in the portal while filing the online application.

  1. Photograph (Passport Size).
  2. scanned copy of Signature.
  3. Age proof .
  4. Qualifying Exam Marksheet & Certificate .
  5. Registration Certificate from Assam Nursing Board or council.
  6. Any proof of Identity.
  7. Principal of the Nursing College Certificate (Appendix-I).

Important Links

Online Application LinkClick Here
Download Official NotificationClick Here
Visit Official WebsiteClick Here

Some Important Questions and Answer

১. অসমত সৰ্বপ্ৰথম ৰেলপথ স্থাপন হয় ?

(a) ১৮৮২ চনত

(b) ১৮৭২ চনত

(c) ১৮৮৯ চনত

(d) ১৮৬২ চনত

Ans:- ১৮৮২ চনত

২. অসমৰ সৰ্বাধিক ব্যস্ত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ ?

(a) ১৭ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ

(b) ৩৭ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ

(c) ৩০ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ

(d) ৫৭ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ

Ans:- ৩৭ নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ

৩. ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেংকৰ প্ৰথম অসমীয়া সঞ্চালক ?

(a) গণেশ শইকীয়া

(b) গণেশ বৰা

(c) গণেশ ফুকন

(d) গণেশ দাস

Ans:- গণেশ ফুকন

৪. নুনমাটি তেল শোধনাগাৰ স্থাপন হয় ?

(a) ১৯৬৯ চনত

(b) ১৯৬৩ চনত

(c) ১৯৬৫ চনত

(d) ১৯৬১ চনত

Ans:- ১৯৬১ চনত

৫. নুনমাটি তেল শোধনাগাৰৰ বৰ্তমান বার্ষিক শোধন ক্ষমতা(২০১৮) ?

(a) ১.৫ নিযুত টন

(b) ২.৫ নিযুত টন

(c) ১.৯ নিযুত টন

(d) ১.০ নিযুত টন

Ans:- ১.৫ নিযুত টন

৬. বঙাইগাঁও তেল শোধনাগাৰ স্থাপন হয় ?

(a) ১৯৩২ চনত

(b) ১৯৬২ চনত

(c) ১৯৮২ চনত

(d) ১৯৫২ চনত

Ans:- ১৯৬২ চনত

৭. বঙাইগাঁও তেল শোধনাগাৰৰ বৰ্তমান বার্ষিক শোধন ক্ষমতা (২০১৮) ?

(a) ৪.৫ নিযুত টন

(b) ৩.৫ নিযুত টন

(c) ২.৫ নিযুত টন

(d) ২.৮ নিযুত টন

Ans:- ২.৫ নিযুত টন

৮. নুমলীগড় তেল শোধনাগাৰ স্থাপন হয় ?

(a) ১৯৯২ চনত

(b) ১৯৯০ চনত

(c) ১৯৯১ চনত

(d) ১৯৯৯ চনত

Ans:- ১৯৯৯ চনত

৯. নুমলীগড় তেল শোধনাগাৰৰ বৰ্তমান বাৰ্ষিক শোধন ক্ষমতা (২০১৮) ?

(a) ৩ নিযুত টন

(b) ৪ নিযুত টন

(c) ১ নিযুত টন

(d) ২ নিযুত টন

Ans:- ৩ নিযুত টন

১০. ডিগবৈ তেল শোধনাগাৰ স্থাপন হয় ?

(a) ১৯০৩ চনত

(b) ১৯০১ চনত

(c) ১৯০৫ চনত

(d) ১৯০৬ চনত

Ans:- ১৯০১ চনত

১১. ডিগবৈ তেল শোধনাগাৰৰ বৰ্তমান বার্ষিক শোধন ক্ষমতা (২০১৮) ?

(a) ৭.৭ লাখ টন

(b) ৭.০ লাখ টন

(c) ৭.৫ লাখ টন

(d) ৭.৯ লাখ টন

Ans:- ৭.৫ লাখ টন

১২. অসমৰ শিলঘাটৰ মৰাপাট কলটো স্থাপন হয় ?

(a) ১৯৭২ চনত

(b) ১৯৭৩ চনত

(c) ১৯৭৫ চনত

(d) ১৯৭০ চনত

Ans:- ১৯৭০ চনত

১৩. অসমত চাহগছ আৱিষ্কাৰ কৰে ?

(a) চি.এ. ব্রুচে

(b) তি. ব্রুচে

(c) গি. ব্রুচে

(d) ফি. ব্রুচে

Ans:- চি.এ. ব্রুচে

১৪. অসমৰ প্রথম চাহ খেতিয়ক ?

(a) মণিৰাম ডেকা

(b) মণিৰাম দেৱান

(c) মণিৰাম বৰা

(d) মণিৰাম বৰুৱা

Ans:- মণিৰাম দেৱান

১৫. গুৱাহাটীত চাহ নিলাম কেন্দ্র স্থাপন হয় ?

(a) ১৯৭৬ চনত

(b) ১৯৭৯ চনত

(c) ১৯৭২ চনত

(d) ১৯৮২ চনত

Ans:- ১৯৭২ চনত

Leave a Comment

Your email address will not be published.