Indian Army Recruitment 2021(Women) – Apply Now

Indian Army Recruitment 2021 (Women Soldier GD 100 Posts)

The Indian Army has released a formal recruitment notification on recruitment of a total of 100 posts of Women Soldier GD (Women Military Police) in Indian Army. Interested women candidates who have fulfilled the required eligibility criteria are able to submit their Online applications to the Official Website of Indian Army.

Important Details

Starting date6th June 2021
Last date20th July 2021
Application ProcessOnline
Total No. of Posts100 Posts
Application FeeNil

Related : Indian Coast Guard Recruitment 2021

Indian Army Recruitment 2021 Details

Post Name :  Soldier General Duty (Women Military Police)

Number of Posts : 100 Posts

Educational Qualification : The candidate must have passed Class X or HSLC with 45% marks and 33% marks in each subject.

For Gorkhas : Class 10th passed will be eligible For this Recruitment

Age Limit : The candidate should be between 17 1/2 years and 21 years (i.e. 1 October 2000 to 1 April 2004, both days included).

Age Relaxation : The upper age limit can be relaxed up to the age of 30 years (up to the date of joining the teaching) in the widows of defence men who died in Harness.

Physical Requirements : The  Critical of physical requirements is as follows :

  • Height: 152 cm
  • Weight: Army Medical Standard is proportional to height and age.

For any Queries please check Official Notification Given Below

Venue of Rally :

  • Ambala,
  • Lucknow,
  • Jabalpur,
  • Belgaum,
  • Pune and
  • Shillong.

How to Apply In Indian Army Recruitment ?

The candidates who have fulfilled all the necessary eligibility criteria as mentioned in the official official official has now been able to submit their Online application for the recruitment rally. It is mandatory to apply Online to take place in this rally. The candidate can follow the link listed below to complete their application process.

Important Links 

Online Application LinkClick Here
Download Official NotificationClick Here
Visit Official WebsiteClick Here

Some Important Questions and Answer

১. কোনখন সাগৰত জাহাজ চলাচল নকৰে ?

(a) চাৰগোজা সাগৰত

(b) থিৰত সাগৰত

(c) গিতৰ সাগৰত

(d) নিকল সাগৰত

Ans:- চাৰগোজা সাগৰত

২. ক’ত প্ৰথমে বাৰুদ আৱিষ্কাৰ কৰা হয় ?

(a) গিহল দেশত

(b) চীন দেশত

(c) ভাৰত দেশত

(d) জাপান দেশত

Ans:- চীন দেশত

৩. পৃথিৱীৰ ভিতৰত পাগল সংখ্যা কোন দেশত বেছি ?

(a) চীনত

(b) কোৰিয়াত

(c) ব্রহ্মদেশত

(d) জাপানত

Ans:- ব্রহ্মদেশত

৪. জীৱ হত্যা ক’ত বেছি হয় ?

(a) মিকল চহৰত

(b) পিলিক চহৰত

(c) হিলিম চহৰত

(d) চিকাগো চহৰত

Ans:- চিকাগো চহৰত

৫. সর্বাধিক ভাষালৈ অনূদিত গ্রন্থ কোনখন ?

(a) বাইবেল

(b) ফইলঙ

(c) অটঢল

(d) চগলক

Ans:- বাইবেল

৬. পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ অধিক মূল্যৰ বেহেলা ক’ত আছে ?

(a) চিকাগো

(b) নিউইয়র্কত

(c) পেৰিচত

(d) হিৰেচত

Ans:- নিউইয়র্কত

৭. পৃথিৱীৰ ক’ত নাৰী চিকিৎসকৰ সংখ্যা অধিক ?

(a) জাৰ্মানীত

(b) জাপানত

(c) ছোভিয়েত ৰাছিয়াত

(d) চীনত

Ans:- ছোভিয়েত ৰাছিয়াত

৮. সাগৰৰ সৰ্বাধিক গভীৰতা ক’ত আছে ?

(a) গিহল মহাসাগৰত

(b) কিলোৰ মহাসাগৰত

(c) নিকোল মহাসাগৰত

(d) প্রশান্ত মহাসাগৰত

Ans:- প্রশান্ত মহাসাগৰত

৯. প্রথম মহাযুদ্ধৰ অস্ত্ৰ কি আছিল ?

(a) টেঙ্ক

(b) বিমল

(c) হিলক

(d) জেমল

Ans:- টেঙ্ক

১০. দ্বিতীয় মহাযুদ্ধৰ অস্ত্ৰ কি আছিল ?

(a) নিকোল বিমান

(b) বোমাৰু বিমান

(c) ধেলক বিমান

(d) কিলম বিমান

Ans:- বোমাৰু বিমান

১১. আমেৰিকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনৰ নাম কি ?

(a) বিগ হাউচ

(b) বিলেক হাউচ

(c) হোৱাইট হাউচ

(d) বিকল হাউচ

Ans:- হোৱাইট হাউচ

১২. লণ্ডনৰ পার্লামেন্ট ভৱনৰ নাম কি ?

(a) লিকলক হল

(b) জিকল হল

(c) কিলোক হল

(d) হোৱাইট হল

Ans:- হোৱাইট হল

১৩. বিশ্বৰ প্ৰথম মহিলা প্রধানমন্ত্রী কোন ?

(a) শ্ৰীমতী বন্দৰ নায়েক

(b) শ্ৰীমতী বিমলা নায়েক

(c) শ্ৰীমতী কবেৰি নায়েক

(d) শ্ৰীমতী জিয়া নায়েক

Ans:- শ্ৰীমতী বন্দৰ নায়েক

১৪. আটাইতকৈ মূল্যবান ঘড়ী কোনে ব্যৱহাৰ কৰে ?

(a) মহামান্য নিকল

(b) মহামান্য পোপ

(c) মহামান্য কিলম

(d) মহামান্য জিকল

Ans:- মহামান্য পোপ

১৫. পৃথিৱীৰ বৃহত্তম দ্বীপ ?

(a) গ্ৰীকলেণ্ড

(b) গ্ৰীপলেণ্ড

(c) গ্ৰীণলেণ্ড

(d) গ্ৰীচলেণ্ড

Ans:- গ্ৰীণলেণ্ড

Leave a Comment

Your email address will not be published.