Indian Coast Guard Result 2021 Easy to Check

indian coast guard result 2021

Indian Coast Guard Result For CGEPT 02/2021 Batch :

IGC declared Result For CGEPT 02/2021 Batch  FOR RECRUITMENT OF NAVIK(GD), NAVIK(DB) AND YANTRIK today, on May 7, 2021.

As per the official notification, the final Result of Indian Coast Guard (CGEPT) has been issued by the official website of Indian Coast Guard.

Related : Indian Coast Guard Navik/Yantrik Recruitment 2021

How to check ICG Final Result?

Candidate should have to log in to the official website of Indian Coast Guard to Check The Results. For easier of our Users , we provide Links below to download their Results.

www.joinindiancoastguard.cdac.in .

Steps to check Indian Coast Guard Result 2021 :

  • Go to the official website of ICG.
  • Go to the Latest Notification section in the Official Website of Coast Guard .
  • Click in the link, “Click here “.
  • After Filling necessary things , You will Get the Result.

Candidates can go directly to the result section from the link given below-

See Your Result Click Here
Visit Official WebsiteClick Here

JOIN OUR SOCIAL MEDIA

Join Our Telegram ChannelClick Here
Join Our WhatsApp GroupClick Here
Join Our Facebook PageClick Here
Join us on InstagramClick Here

Some Important Questions and Answer

১. কোন দেশক প্ৰাচ্যৰ পেৰিচ বোলা হয  ?

(a) চীনৰ চাংহাই বন্দৰক

(b) চীনৰ হেকং বন্দৰক

(c) চীনৰ হুলেক বন্দৰক

(d) চীনৰ গিমল বন্দৰক

Ans:- চীনৰ চাংহাই বন্দৰক

২. কোন দেশক পিৰামিডৰ চহৰ বোলা হয় ?

(a) কাকিবোক

(b) কাইবোক

(c) কামবোক

(d) কালবোক

Ans:- কাইবোক

৩. নিষিদ্ধ নগৰী কোনখন ?

(a) লাকলি

(b) লাচি

(c) লাচা

(d) লাচাকলি

Ans:- লাচা

৪. আকাশলঙ্ঘী মহানগৰ কোনখন ?

(a) পেৰিচ

(b) হিমল

(c) হেলন

(d) নিউইয়র্ক

Ans:- নিউইয়র্ক

৫. বগা হাতীৰ দেশ কোনখন ?

(a) থাইলেণ্ড

(b) লিইলেণ্ড

(c) পেৰিচ

(d) জাপান

Ans:- থাইলেণ্ড

৬. সমুদ্র বন্ধু দেশ কোনখন ?

(a) গ্রেট পেৰিচ

(b) গ্রেট বৃটেইন

(c) গ্রেট অসম

(d) গ্রেট জামান

Ans:- গ্রেট বৃটেইন

৭. কোনখন দেশক চিৰবসন্তৰ দেশ বোলা হয় ?

(a) চপেৰুৱৰলেণ্ড

(b) পেলজাৰলেণ্ড

(c) চুইজাৰলেণ্ড

(d) হেলজাৰলেণ্ড

Ans:- চুইজাৰলেণ্ড

৮. সোনালী উলৰ দেশ কোনখন ?

(a) অষ্ট্রিয়া

(b) অষ্ট্রেগক

(c) অষ্ট্রিক

(d) অষ্ট্রেলিয়া

Ans:- অষ্ট্রেলিয়া

৯. পৃথিৱীৰ মুধচ বুলি কোন দেশক কোৱা হয় ?

(a) পামিৰ মালভূমি

(b) হেমল মালভূমি

(c) লিকম মালভূমি

(d) লোপ মালভূমি

Ans:- পামিৰ মালভূমি

১০. ভূ-স্বর্গ কোন ঠাইক বোলে ?

(a) পেৰিচক

(b) কাশ্মীৰক

(c) হেৰিচক

(d) জাপানক

Ans:- কাশ্মীৰক

১১. কোন দেশ নীল নদীৰ দান ?

(a) হেজিল

(b) ওমান

(c) ইজিপ্ত

(d) বাহৰেন

Ans:- ইজিপ্ত

১২. কোন ঠাইক ডার্ক কণ্টিনেণ্ট বোলা হয় ?

(a) আফক

(b) পেৰিচ

(c) জাপান

(d) আফ্রিকা

Ans:- আফ্রিকা

১৩. কোন দেশক সূর্যোদয়ৰ দেশ বোলা হয় ?

(a) জাপানক

(b) চীনক

(c) ভাৰতক

(d) ফ্ৰান্সক

Ans:- জাপানক

১৪. আটাইতকৈ জাকজমকতাপূর্ণ চহৰ কোনখন ?

(a) পৰিচ

(b) ওৱাছিংটন

(c) ওমান

(d) আৰৱ

Ans:- ওৱাছিংটন

১৫. পৃথিৱীৰ ভিতৰত সৰ্বাধিক বৃষ্টিপাত হোৱা ঠাই ?

(a) চেৰাপুঞ্জীৰ দীঘৰামত

(b) চেৰাপুঞ্জীৰ কাৰিমত

(c) চেৰাপুঞ্জীৰ মৌচিনৰামত

(d) চেৰাপুঞ্জীৰ ৱাগলাত

Ans:- চেৰাপুঞ্জীৰ মৌচিনৰামত

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *