Indian Navy Admit Card 2021 – MR, AA & SSR Written Exam

Indian Navy has launched Admit Card for written examination and PFT of MR AA/SSR – February/April Batch. Candidates who have filed their online applications for those recruitment will be able to Download their Admit and Call letter from the official portal of indian Navy.

Indian Navy Admit Card 2021 – MR, AA & SSR Written Exam and PFT :

Important Details

Batch NameFebruary/April 2022
Exam DateAvailable Soon
Admit Card StatusReleased
Exam TypeWritten & PFT
Name of the postMR , AA & SSR
Total Posts No.2800 posts

Related : Indian Coast Guard Recruitment 2021 – Navik & Yantrik

Indian Navy Admit Card Details :

Posts Name : 

1. Senior Secondary Recruit (SSR)

2. Artificer Apprentice (AA)

3. Matric Recruit (MR)

Posts Number : 2,800  (Approximately)

For AA : 500 Posts (Approx.)

For SSR : 2,000 Posts (Approx.)

For MR: 300 Posts (Approx.)

Exam Type : Written Exam and PFT

Indian Navy Admit Card 2021 date

Date of Exam : Available Soon (The full details will be in Admit Card).

Status of Admit Card : Released

Release Date of Admit Card : 24th November 2021

How to Download Indian Navy Admit Card ?

Candidates who filed their Online applications for the above appointment of Indian Navy will be able to Download from their Admit Card Official Portal. Also, candidates can check the links listed below to Download their id.

Indian Navy Admit Card 2021 download Important Links

Indian Navy Admit CardClick Here
Visit Official WebsiteClick Here

Some Important Questions and Answer

১. আবিচিনিয়াৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) ইথিঅ’পিয়া

(b) গিৰিশ

(c) হেজন

(d) ইথেন্স

Ans:- ইথিঅ’পিয়া

২. বাটাভিয়াৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) আংকিত

(b) আংকাৰা

(c) আংকাধি

(d) আংগ

Ans:- আংকাৰা

৩. বার্মাৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) ম্যানিৰ

(b) ম্যানুপ

(c) ম্যানমাৰ

(d) ম্যানমুৰ

Ans:- ম্যানমাৰ

৪. সিংহলৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) লিপক

(b) কিগজ

(c) গিনথ

(d) শ্রীলঙ্কা

Ans:- শ্রীলঙ্কা

৫. কনষ্টান্টিনোপলৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) ইষ্টাম্বুল

(b) ইষ্টাম্বুতিত

(c) ইষ্টাম্বুগিত

(d) ইষ্টাম্বুপিক

Ans:- ইষ্টাম্বুল

৬. হলেণ্ডৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) নেদাৰলেগ

(b) নেদাৰলেণ্ড

(c) নেদাৰজেন

(d) নেদাৰলেণকি

Ans:- নেদাৰলেণ্ড

৭. গল্ডকষ্টৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) ধিকল

(b) হেচল

(c) ঘানা

(d) জুজিয়া

Ans:- ঘানা

৮. আইৰিচ ফ্রি ষ্টেটৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) আয়াৰলেকি

(b) আয়াৰলেপি

(c) আয়াৰলেকি

(d) আয়াৰলেণ্ড

Ans:- আয়াৰলেণ্ড

৯. মেছ’পটেমিয়াৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) ইৰাক

(b) ইজান

(c) ইকিন

(d) জিনিণ

Ans:- ইৰাক

১০. বাংগালোৰৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) বেঙ্গলুত

(b) বেঙ্গলুৰু

(c) বেঙ্গলুক

(d) বেঙ্গলুপ

Ans:- বেঙ্গলুৰু

১১. মাদাগাস্কাৰৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) মালাগাতি

(b) মালাগাকি

(c) মালাগাছি

(d) মালাগালি

Ans:- মালাগাছি

১২. পাৰস্য নতুন নাম হৈছে ?

(a) ইকৰা

(b) ইৰিজ

(c) ইৰক

(d) ইৰান

Ans:- ইৰান

১৩. পিকিংৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) বেইজিং

(b) বেইজিল

(c) বেইজিম

(d) বেইজিংম

Ans:- বেইজিং

১৪. ৰোডেচিয়াৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) ডিম্বাৱিক

(b) ডিম্বাৱে

(c) ডিম্বাৱল

(d) ডিম্বাৱিপক

Ans:- ডিম্বাৱে

১৫. দক্ষিণ-পশ্চিম আফ্রিকাৰ নতুন নাম হৈছে ?

(a) নামিবিযক

(b) নামিবিযল

(c) নামিবিয়া

(d) নামিবিল

Ans:- নামিবিয়া

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *