Indian Navy MR Recruitment 2021- Apply Now

Navy MR October 2021 Batch Recruitment :

The Indian Navy published a formal notification regarding Indian Navy MR Recruitment on the post of Matric Recruitment known as MR. According to the official notification, the application process starts from 19th July 2021.Eligible Candidates who willing to join indian Navy, can submit their online application. There are 350 posts of Chef, Steward and Hygienist in this MR recruitment.

Starting Date19-07-2021
Last Date23-07-2021
Total Posts350 Posts
Qualification10th Pass
Application ProcessOnline
Application FeeNil

Related : Indian Navy Admit Card 2021

Indian Navy Recruitment 2021 Details

Post Name : Chef, Steward & Hygienist post

Number of  Posts : 350 Posts (Approx.)

Name of Batch : October 2020 batch

Educational Qualification: Candidate must have to passed Matriculation (class 10th only) from a recognized Board of School Education by-MHRD, Government of India.

Age Limit : Candidates born between 1 st April 2001 to 30 th Sept. 2004 are eligible for this recruitment.(both dates inclusive)

Pay scale : Rs.14,600/- per month to 39,000 per month. Both allowance and other pay applicable.

How to Apply Navy MR Recruitment?

Eligible Candidates can submit their applications on the official portal of Indian Navy.For esier of Our users we create a link list below.Candidates can submit their online application for indian navy mr recruitment from the given link below. Candidates are required to submit all necessary details including scanned copy of documents along with the application form. Check out the links given below to complete your application process.

Important Links

Online Application LinkClick Here
Download Official NotificationClick Here
Visit Official WebsiteClick Here

Some Important Questions and Answer

১. পৃথিৱীৰ কোন দেশত একেজোপা গছত একেলগে ২৩ ধৰণৰ ফল লাগে ?

(a) চাইপ্রাচ চিচকোত

(b) চাইপ্রাচ গিলক

(c) চাইপ্রাচ গলিকত

(d) ধিলক চিচকোৰ

Ans:- চাইপ্রাচ চিচকোত

২. কোন দেশত তিনিমহীয়া শিশুক সাঁতোৰ শিকোৱা হয় ?

(a) পশ্চিম জাপানত

(b) পশ্চিম জার্মানীত

(c) পশ্চিম ওগৰেনত

(d) পশ্চিম চীনত

Ans:- পশ্চিম জার্মানীত

৩. আটাইতকৈ ডাঙৰ আৰু শক্তিশালী ৰাডাৰ কোন দেশত আৱিষ্কাৰ কৰে? ?

(a) জাপানে

(b) চীনে

(c) ৰাছিয়াই

(d) ভাৰতে

Ans:- ৰাছিয়াই

৪. মানুহে কোনবিধ তৰল খাদ্য খাই গোটেই জীৱন বাচি থাকিব পাৰ ?

(a) মধু

(b) মচৰি

(c) গৰিঅ

(d) গাখীৰ

Ans:- গাখীৰ

৫. কোন দেশত কঠাল গছত খেজুৰৰ ৰস পোৱা যায় ?

(a) বাংলাদেশত

(b) বাকলাদেশত

(c) বামলাদেশত

(d) বামিলাদেশত

Ans:- বাংলাদেশত

৬. পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ওখ আৰু বিখ্যাত গছ কোনটো ?

(a) কিলপিফোর্ণিয়া গছ

(b) কিলিফোর্ণিয়া গছ

(c) কিকিফোর্ণিয়া গছ

(d) কিমিফোর্ণিয়া গছ

Ans:- কিলিফোর্ণিয়া গছ

৭. মাংসহাৰী গছ ক’ত আছে ?

(a) অসমত

(b) মিজোৰামত

(c) আফ্ৰিকাত

(d) বালিকাদেশত

Ans:- আফ্ৰিকাত

৮. বৰষুণ দিয়া গছ ক’ত আছে ?

(a) পশ্চিম আফ্রিকাত

(b) পূৱ আফ্রিকাত

(c) উত্তৰ আফ্রিকাত

(d) দক্ষিণ আফ্রিকাত

Ans:- দক্ষিণ আফ্রিকাত

৯. দুগ্ধ বৃক্ষ কি আৰু ক’ত আছে ?

(a) আমেৰিকাত

(b) জাপানত

(c) দক্ষিণ আফ্রিকাত

(d) উত্তৰ আফ্রিকাত

Ans:- আমেৰিকাত

১০. দিনৰ পোহৰৰ লগে লগে কি ফুলৰ ৰং সলনি হয় ?

(a) স্থলকপদ্ম

(b) স্থলপদ্ম

(c) স্থলিলপদ্ম

(d) স্থঅপদ্ম

Ans:- স্থলপদ্ম

১১. পৃথিৱীৰ কোন মছজিদ হিন্দু মন্দিৰ ৰূপে পৰিচিত ?

(a) কাশ্মীৰৰ আৰিয়া মাধৱৰ ধ্বজা

(b) কাশ্মীৰৰ হিলা মাধৱৰ ধ্বজা

(c) কাশ্মীৰৰ বেগ মাধৱৰ ধ্বজা

(d) কাশ্মীৰৰ ঘীঙা মাধৱৰ ধ্বজা

Ans:- কাশ্মীৰৰ বেগ মাধৱৰ ধ্বজা

১২. গ্ৰেণ্ডট্রাঙ্ক ৰোড কাৰ আমোলত নির্মিত ?

(a) ধিলেক আমোলত

(b) গিৰিহৰ আমোলত

(c) বিলিকৰ আমোলত

(d) ছেছাহৰ আমোলত

Ans:- ছেছাহৰ আমোলত

১৩. কোন বিদেশী মহিলাই সর্বপ্রথমে হিন্দুধৰ্ম গ্ৰহণ কৰিছিল ?

(a) মিচ মার্গাৰেট নোবেলে

(b) মিচ গিৰিহৰ নোবেলে

(c) মিচ ৰিৱাট নোবেলে

(d) মিচ কিলকো নোবেলে

Ans:- মিচ মার্গাৰেট নোবেলে

১৪. কোন চৰায়ে উৰি যাওঁতে কণী পাৰে ?

(a) গিলো চৰায়ে

(b) হোমা চৰায়ে

(c) ধিলো চৰায়ে

(d) বিলো চৰায়ে

Ans:- হোমা চৰায়ে

১৫. কোন চৰায়ে বালি, শিল আদিৰ সহায়ত বাহ সাজে ?

(a) অষ্ট্ৰেলিয়াৰ গিলিকৰ চৰায়ে

(b) অষ্ট্ৰেলিয়াৰ নিকিৰ চৰায়ে

(c) অষ্ট্ৰেলিয়াৰ মেগাপোড চৰায়ে

(d) অষ্ট্ৰেলিয়াৰ হিলিক চৰায়ে

Ans:- অষ্ট্ৰেলিয়াৰ মেগাপোড চৰায়ে

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *