Oil India Limited Recruitment 2021

Oil India Limited Recruitment for Junior Assistant’s posts:

Oil India Limited (OIL) has published an official notification on appointment of 120 posts of Junior Assistant (Junior Assistant) (Clerk-cum-Computer Operator) in the field headquarters, OIL of Dulyajan. Eligible and interested candidates can submit their Online applications to official Website before the last date. All the details including eligibility criteria, age limit etc. are given below.

Imortant Details

Starting Date01-07-2021
Last Date15-08-2021
Application ModeOnline
Qualification12th Pass
Total Number of Posts120 Posts
Application FeeRs.200/-

Oil India Limited Recruitment 2021 Details :

Post Name : Junior Assistant (Clerk in  cum Computer Operator)

Code for the post : JAC12021

Total Posts : 120

  • Unreserved : 45 Posts
  • OBC (NCL) : 32 Posts
  • SC : 08 Posts
  • ST : 14 Posts
  • EWS : 12 Posts

Educational Qualification : Candidate must have appeared for Class XII (Class 12th) or HSSLC with minimum 40% marks from government recognized Board or university. Also, the candidate should have diploma/certificate of computer of at least 6 (six) months and should be fully knowledge of MS Word, MS Excel, MS Power Point etc.

Pay Scale : Rs 26,600—Rs 90,000

Other Details of Oil India Limited Recruitment 2021

Age Limit : The candidate should be between 18 years and 30 years of age.

Age Relaxation : Upper age leave for OBC candidate will be 3 years and 5 years for SC (SC) /Scheduled Tribe (ST) candidate.

Employment Exchange Registration : The candidate has to register their name in Employment Exchange and mention valid registration number along with the date in their application.

Application Fee : For this appointment the candidate will have to pay a sum as application charges. The details of application lias applicable by category are given below. The candidate will have to pay their application charges through Online method of payment.

  • General/OBC: Rs.200/
  • SC/ST/EWS/PwD/ESM: Nil

Districts: Candidates from Dibrugarh, Tinsukia, Guwahati and Sarideu districts of Assam and Changlang district of Arunachal Pradesh are eligible for this appointment only.

How to Apply Oil India Limited Recruitment 2021?

As per the official Oil India Limited’s official date the eligible candidates will be able to submit their Online applications to the Official Online Application Portal developed by ‘OIL’. Moreover, candidates can check the links listed below to complete their Online application process.

Documents Required for this Recruitment:

Candidates must scan copies of the documents listed below for upload while submitting Online application-

  • Recent coloured Passport Size Photograph.
  • Scanned Signature of the Candidate.
  • Age Proof.
  • Certificate and Marksheet of Class 12th.
  • Computer Diploma Certificate.
  • Employment Exchange Registration Certificate.
  • EWS Certificate (if applicable).
  • Disability Certificate (if applicable).
  • Caste Certificate (if applicable).
  • Non-Creamy Layer (NCL) Certificate (if applicable).

Selection Process of OIL Recruitment :

Only candidates who fulfill eligibility criteria as mentioned in government advertisements/advertisements will be called for computer based examination (CBT). Candidates will be called for computer based examination (CBT) on the base of their declaration in the Online application forms filled only. The following is the details of this computer based test (CBT).

Question Type : একাধিক বিকল্প প্ৰশ্ন (MCQ)

Negative Marking : There will be no Negative Marking in computer based test (CBT).

Exam Language : English language and Assamese Language.

Total Time : 2 hours (120 minutes). PWD will be given time of damages for the candidate.

Qualifying marks :

  • For SC/ST/PWD : 40% marks
  • For Others : 50%  Marks

Merit list : Final selection will be made in the qualifying sequence only on the base of the number stake discesed in computer based test (CBT).

Important Links

Online ApplicationClick Here
Download Official NotificationClick Here
How to Apply (PDF)Click Here
Visit Official WebsiteClick Here

Related : Indian Coast Guard Recruitment 2021 – Navik & Yantrik

Some Important Questions and Answer

১. অসমৰ প্রাচীনতম্ নাম হৈছে ?

(a) কামৰূপ

(b) কামধেনু

(c) কামৰূপীয়

(d) কাপুৰ

Ans:- কামৰূপ

২. প্রাচীন অসমৰ ইতিহাস ৰচনাত আটাইতকৈ বেছি সমল যোগোৱা সংস্কৃত গ্ৰন্থখনৰ নাম হৈছে ?

(a) ব্ৰহ্ম পুৰাণ

(b) কালিকা পুৰাণ

(c) শিৱ পুৰাণ

(d) গৰুড় পুৰাণ

Ans:- কালিকা পুৰাণ

৩. অসমৰ প্ৰাচীনতম্ শাসকগৰাকীৰ নাম হৈছে  ?

(a) হেম দানৱ

(b) বিকট দানৱ

(c) মহীৰংগ দানৱ

(d) বলিকাশ্বৰ দানৱ

Ans:- মহীৰংগ দানৱ

৪. প্ৰাগজ্যোতিষপুৰৰ দক্ষিণ সীমাত অৱস্থিত ?

(a) গেমল পৰ্বত

(b) এণ্ডিজ পৰ্বত

(c) হিমালয়

(d) বংগোপসাগৰ

Ans:- বংগোপসাগৰ

৫. আহোমসকলৰ ভাষাত অসমৰ নাম কি আছিল ?

(a) মুংদুনদুন খাম

(b) মহিনখা

(c) ছিলিয়াল

(d) গিনখা

Ans:- মুংদুনদুন খাম

৬. কিমান চনত আহোমসকল অসমলৈ আহিছিল ?

(a) ১২২০ খ্ৰীঃত

(b) ১২২৮ খ্ৰীঃত

(c) ১২৩০ খ্ৰীঃত

(d) ১২৩২ খ্ৰীঃত

Ans:- ১২২৮ খ্ৰীঃত

৭. আহোম ৰাজ্য প্রতিষ্ঠা কৰিছিল ?

(a) গদাধৰ সিংহই

(b) স্বৰ্গদেউ ৰুদ্ৰসিংহই

(c) স্বৰ্গদেউ চাওলুং চুকাফাই

(d) চন্দ্ৰকান্ত সিংহ

Ans:- স্বৰ্গদেউ চাওলুং চুকাফাই

৮. আহোমৰ প্ৰথম ৰাজধানীৰ নাম হৈছে ?

(a) নেপাল

(b) বাঁহদেও

(c) কামৰূপ

(d) চৰাইদেউ

Ans:- চৰাইদেউ

৯. আহোমসকলৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰজাজনৰ নাম আছিল ?

(a) স্বৰ্গদেউ ৰুদ্ৰসিংহ

(b) স্বৰ্গদেউ প্ৰতাপসিংহ

(c) স্বৰ্গদেউ শিৱসিংহ

(d) চন্দ্ৰকান্ত সিংহ

Ans:- স্বৰ্গদেউ ৰুদ্ৰসিংহ

১০. আহোমৰ শেষ ৰজাজনৰ নাম হৈছে ?

(a) স্বৰ্গদেউ ৰুদ্ৰসিংহ

(b) পুৰনন্দৰ সিংহ

(c) স্বৰ্গদেউ চাওলুং চুকাফাই

(d) স্বৰ্গদেউ শিৱসিংহ

Ans:- পুৰনন্দৰ সিংহ

১১. পিতৃক হত্যা কৰি ৰাজপাটত বহা আহোম ৰজাজনৰ নাম হৈছে ?

(a) চুচেনমুক

(b) চুলিকফা

(c) চুক্লেনমুং

(d) চিক্ৰেফা

Ans:- চুক্লেনমুং

১২. ল’ৰাৰজাৰ প্রকৃত নাম কি আছিল ?

(a) লিকফা

(b) চুক্ৰেফা

(c) চুমেফা

(d) চুলিফা

Ans:- চুলিফা

১৩. সতী জয়মতী আহোম ৰজা _____ পত্নী আছিল ?

(a) গদাধৰ সিংহৰ

(b) শিৱ সিংহৰ

(c) প্ৰতাপ সিংহৰ

(d) বৰগোঁহাই ফ্ৰাংচেংমুঙৰ

Ans:- গদাধৰ সিংহৰ

১৪. সতী জয়মতীক শাস্তি দিয়া পথাৰখনৰনাম কি আছিল ?

(a) জামিলা পথাৰ

(b) জেৰেঙা পথাৰ

(c) হেলেঙা পথাৰ

(d) ঘিৰকা পথাৰ

Ans:- জেৰেঙা পথাৰ

১৫. মূলা গাভৰু ______ পত্নী আছিল ?

(a) শিৱ দাসৰ

(b) হেম প্ৰসাদৰ

(c) বৰগোঁহাই ফ্ৰাংচেংমুঙৰ

(d) গদাধৰ সিংহৰ

Ans:- বৰগোঁহাই ফ্ৰাংচেংমুঙৰ

Leave a Comment

Your email address will not be published.