SSC Recruitment 2021– Multi Tasking (Non-Technical-10th Pass Vacancy)

SSC Recruitment 2021– Multi Tasking (Non-Technical-10th Pass Vacancy)

SSC Recruitment 2021 :

Applications are invited from eligible candidates for filling up the posts of Multi Tasking Staff (Non-Technical) Examination, 2020 in staff selection commission (SSC). Interested and eligible candidates are able to submit their online applications. Important links and official notification details are given below.

Application Process : – Online

Last Date : – 21st March 2021

SSC Recruitment 2021 Details 

Exam Name: Multi Tasking (Non-Technical) Staff Examination

Number of Posts :  8,000 Posts

Educational Qualification :

Candidates should have 10th pass (HSLC) from a recognized board. 

Important Dates of SSC Recruitment 2021 : –

online application Starts : 5th February 2021

Last date : 21st March 2021

Schedule of Computer Based Exam (Tier- I) :

01/06/2021 to 20/06/2021

Schedule of Computer Based Examination Descriptive Paper (Tier-II): 21 November 2021

Eligibility Criteria for SSC Recruitment 2021:

Age Limit (in Years ):

As on January 1, 2021, the age of the candidate should be between 18 years and 25 years.

Age Relaxation (In years): –

Category-wise age relaxation will be as follows:

  • 5 years for SC and ST.
  • 3 years in respect of candidates belonging to OBC.
  • In case of PWD (unreserved), the age limit is 10 years relaxation.
  • In case of PWD (OBC), the age limit is 13 years relaxation.

PWD (SC / In case of ST), the age limit is relaxed by 15 years.

Application Fee (In Rupees):-

  • General/ OBC :  Rs.100/-
  • SC/ ST/ PwD/ ESM/ Female : Nil

Fees can be paid online through BHIM UPI, net banking ,using Visa, pay via MasterCard, Maestro, RuPay credit or debit card or cash, or by generating SBI challan.

Examination Centre(NER) : –

All State wise

( See the official Notification )

For Assam State :

  • Guwahati(Dispur)(5105),
  • Jorhat(5107),
  • Silchar(5111),
  • Dimapur (5301),
  • Kohima(5302),
  • Shillong(5401),
  • Itanagar(5001),
  • Dibrugarh(5102),
  • Imphal(5501),
  • Churachandpur(5502),
  • Ukhrul(5503),
  •  Agartala(5601),
  • Aizwal(5701).

How to Apply in SSC Recruitment 2021?

The eligible candidates are able to submit their application through the official website of SSC. Important links are given below and keep print out of the application form for future use after submitting your application.

Important Links of SSC Recruitment 2021 :

Online Application LinkAvailable Soon
Download Official NotificationAvailable Soon
Visit Official WebsiteClick Here

SSC Recruitment 2021

About SSC :

SSC means the Staff Selection Commission. It is an Indian organization that employs employees for various posts in various ministries and departments of the Government of India. Staff Selection Commission conducts competitive examinations for recruitment of various services and posts.

The work of the Staff Selection Commission Commission was redefined by the Government of India through the Ministry of Employees, Public Grievances and on May 21, 1999. Every year SSC conducts SSC combined graduation examinations for appointment of non-certificated officers in various government jobs.

Related : SSC GD Recruitment 2021

Some Important Questions and Answer

১. প্ৰাগজ্যোতিষপুৰৰ আদি ৰজা কোন ?

(a) মহীৰংগ দানৱ

(b) হিতেশ দানৱ

(c) নৰকাসুৰ

(d) গিলসুৰ

Ans:- মহীৰংগ দানৱ

২. দানৱ বংশৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰজা কোন ?

(a) দধিসুৰ

(b) নৰকাসুৰ

(c) লিৰতসুৰ

(d) চিৰ্যসুৰ

Ans:- নৰকাসুৰ

৩. শোণিতপুৰৰ আধুনিক নাম কি ?

(a) বগাপুৰ

(b) নিলাপুৰ

(c) তেজপুৰ

(d) গিতশ

Ans:- তেজপুৰ

৪. কাৰ দিনত চীনা পৰিব্ৰাজক অসমলৈ আহে ?

(a) গাস্কৰবৰ্মাৰ

(b) ছাস্কৰবৰ্মাৰ

(c) ফাস্কৰবৰ্মাৰ

(d) ভাস্কৰবৰ্মাৰ

Ans:- ভাস্কৰবৰ্মাৰ

৫. চীনা পৰিব্ৰাজকজনৰ নাম কি ?

(a) হিউৱেন চাং

(b) দিগন চাং

(c) জিলিয়াম

(d) ৱাদিয়া

Ans:- হিউৱেন চাং

৬. অসম’ নাম কেতিয়াৰ পৰা হয় ?

(a) তিৱাৰ ৰাজত্ব কৰাৰ পৰা

(b) আহোমসকলে ৰাজত্ব কৰাৰ পৰা

(c) গুুদড় ৰাজত্ব কৰাৰ পৰা

(d) চুতিয়া ৰাজত্ব কৰাৰ পৰা

Ans:- আহোমসকলে ৰাজত্ব কৰাৰ পৰা

৭. আহোমসকলৰ আদি ৰজা কোন ?

(a) চুমফা

(b) চুচুফা

(c) চুকাফা

(d) চলিকফা

Ans:- চুকাফা

৮. চুকাফা কোন চনত ৰজা হয় ?

(a) ১২২২ চনত

(b) ১৩২৮ চনত

(c) ১১২৮ চনত

(d) ১২২৮ চনত

Ans:- ১২২৮ চনত

৯. চুকাফাই ক’ত ৰাজধানী পাতিছিল ?

(a) চৰাইদেউত

(b) চৰাজেকদেউত

(c) চৰাইদলত

(d) চৰাইদতিশ

Ans:- চৰাইদেউত

১০. মুছলমানৰ প্ৰথম আক্রমণ কেতিয়া হয় ?

(a) ১২০১ চনত

(b) ১২০৬ চনত

(c) ১২১০ চনত

(d) ১২১৫ চনত

Ans:- ১২০৬ চনত

১১. কামৰূপৰ নাম কমতাপুৰ কেতিয়াৰপৰা হয় ?

(a) ১১৫৭ খ্ৰীঃ

(b) ১০৫৭ খ্ৰীঃ

(c) ১২৫৭ খ্ৰীঃ

(d) ১৪৫৭ খ্ৰীঃ

Ans:- ১২৫৭ খ্ৰীঃ

১২. আহোমৰ শ্ৰেষ্ঠ ৰজা কোন ?

(a) প্ৰতাপ সিংহ

(b) গদাধৰ সিংহ

(c) বল্লভ সিংহ

(d) ৰুদ্ৰ সিংহ

Ans:- ৰুদ্ৰ সিংহ

১৩. চকৰিফেঁটী বুৰঞ্জী কোনে লিখিছিল ?

(a) নুমলী বৰগোহাঁইয়ে

(b) ধিবল বৰগোহাঁইয়ে

(c) শলিন বৰগোহাঁইয়ে

(d) দিয়াল বৰগোহাঁইয়ে

Ans:- নুমলী বৰগোহাঁইয়ে

১৪. শ্যামৰ নতুন নাম ?

(a) বাখইলেণ্ড

(b) থাইলেণ্ড

(c) থাফলেণ্ড

(d) থাঙলেণ্ড

Ans:- থাইলেণ্ড

১৫. বোম্বাই নতুন নাম ?

(a) মুম্বাক

(b) মুম্বাল

(c) মুম্বাই

(d) মুম্বাপ

Ans:- মুম্বাই

Note:- ইয়াত প্ৰকাশিত সকলো তথ্য (প্ৰশ্ন – উত্তৰ) কেৱল শৈক্ষিক উদ্যেশৰ বাবেহে। ইয়াত প্ৰদান কৰা তথ্যৰ ওপৰত আমি কোনো আইনী দায়িত্ব নলওঁ ।

SSC Recruitment 2021

Leave a Comment

Your email address will not be published.